© matprat.no

Bak en saftig tekake med frukt

Lag en kanne med te og inviter til hyggestund rundt kjøkkenbordet.

21. november 2011 av matprat.no
Dette er en kake med mye godt i. Her finner du rosiner, korinter og aprikoser. Litt rom eller whisky gir de tørkede fruktene ekstra god smak.

Ingredienser

  • 200 g rosiner
  • 200 g korinter
  • 100 g finhakket aprikos
  • 2 dl brunt sukker
  • 1 ½ dl nylaget urtete (ikke for sterk)
  • 1 ss rom eller whisky (kan sløyfes)
  • 3 stk egg
  • 1 ½ dl sukker
  • 100 g smør
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du

Form: Randform, 2 stk. à ca. 1 1/2 liter

I stekeovnen: 175°C, 60 - 70 minutter

1. Bland all frukten med sukkeret i en bolle. Hell på te og evt. rom eller whisky. Dekk til og la det stå kjølig natten over til frukten har trukket til seg smak.

2. Visp egg og sukker til eggedosis, smelt smøret og bland det i frukten vekselvis med mel iblandet bakepulver og kanel.

3. Hell røren i smurte, strødde former. OBS! Dette er en stor porsjon slik at det blir to kaker.

4. Stek kaken, - det er viktig å sjekke at den er ferdig da det er en kompakt kake.

5. Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist

 

Kanskje du også er interessert i...