© Sveinung Bråthen

Bak deilig tomat- og oreganobrød

Lag et herlig tomat- og oreganobrød à la Julie, og stek det i en ­støpejernsgryte!

27. mars 2013 av Julie Lucie Liljeroth

Dette trenger du:

2 ss olivenolje  
750 g kraftig hvitt mel  
2 ts grovt havsalt  
1 ts sort pepper    
1 pose tørrgjær    
3,75 dl varmt vann   
1,25 dl melk    
70 g soltørket tomat   
3 ss frisk oregano   
2 ts havsalt til toppen

 

Slik gjør du:

1. Smør gryten med olivenolje og strø lett med mel.

2. Bland melk og olivenolje med varmt vann, og bland mel, pepper og havsalt for seg.

3. Rør inn tomat og oregano i de tørre ingrediensene, og rør gradvis i væsken.

4. Elt deigen i 1-2 minutter. Legg deigen i kjelen og la den heve i 40-60 minutter.

5. Stek brødet i ovnen på 190 grader i 35-40 minutter til det er gyllenbrunt.

Bli med på besøk til Julie i Bergen!

Kanskje du også er interessert i...