© Sigurd Fandango Cappelen Damm

Bak brioche til søndagsbrunsjen

Fransk, søtt bakverk i muffinsformer er en vinner på brunsjbordet.

28. januar 2012 av André Løvaas og Erik Røed

Dette trenger du:
(18 brioche)

500 g hvetemel
10 g salt
20 g gjær
75 g sukker
200 g smør i terninger (romtemperert)
6-7 egg (romtemperert)
1 egg til pensling

Dette gjør du:
1. Alle ingredienser med unntak av smør blandes i eltemaskinen og kjøres på sakte
hastighet i ca. 3 minutter. Øk hastigheten og fortsett til deigen slipper bollen.  
2. Senk farten og bland i en og en smørterning til alt er blandet inn. Sett deigen til
modning i 3-4 timer på kjøkkenbenken. Den kan også stå over natten i kjøleskap, men pass på å romtemperere den igjen før du går videre i prosessen.
3. Legg deigen på kjøkkenbenken og fold den over som en konvolutt fra fire sider. La deigen hvile under et klede slik at gluten­nettet roer seg litt ned.
4. Del deigen i 18 emner og rundvirk kuler
som du legger i muffinsformer. Du kan gjerne bruke kjøkkenvekt når du deler opp deigen, slik at briochene blir jevnt stekt.
5. Hev på stekebrett til dobbel størrelse.
6. Pensle med egg og klipp en krone av små tagger rundt kanten med en saks.
7. Sett brettene midt i ovnen og stek på 200 °C i ca. 5 minutter.

Kilde: Brød og brødbaking av Erik Røed/Cappelen Damm

Kanskje du også er interessert i...