© boligpluss.no

Møt BoligPluss-bloggeren!

Når Manuela Hardy (31) ikke bygger spisebord eller leker med sine to barn, passer hun på å dyrke og dele sin lidenskap for interiør og foto via bloggen Mrs Hardy.

10. juli 2012 av Maria Lillebo Aavatsmark

Av alle de flinke og kreative interiørbloggerne der ute stakk den nyutdannede arkitekten av med seieren, da BoligPluss skulle velge ut en fast blogger til våre nettsider.

Fra Dubai til Sandnes
Manuela Hardy er selv vokst opp i Larvik, Tyskland og Sveits, sammen med med fire søsken. Eventyrlysten gav seg ikke da hun giftet seg, og sammen med ektemannen Cato har hun bodd både i Kristiansand, Sandnes og Dubai. Men det var da hun først la øynene på huset i Sandnes i 2009 at hun endelig følte seg hjemme. Med barna kom også behovet for å slå mer permanente røtter. I Sandnes har Manuela skapt et personlig og lekent hjem, med boltreplass for barna Naomi (6) og Kieron (4). Et hjem der renslighet viktigere enn orden, kreativt kaos en del av hjemmehyggen, og hvor det alltid finnes knekkebrød, levende lys og varme tepper.

Fru Hardys hus er fullt av egne løsninger, ideer og kreasjoner, som dokumenteres gjennom kyndig kamerabruk. Manuela har vært kreativt anlagt hele livet, og begynte tidlig å tegne plantegninger og lage egne dukkehus. I dag finner hun stor glede i å gjenopplive gamle gjenstander, lage egne møbler, bilder eller veggdekorasjoner. Eksempelvis det store, grove spisebordet, som Manuela har snekret selv. Av sine mange hjemmesnekrede løsninger er nok bordet det hun er mest fornøyd med.

- Selv om jeg er arkitekt og interiørdesigner liker jeg aller best å styre her hjemme. Her er bare meg selv eller Cato jeg eventuelt skuffer hvis jeg gjør feil, sier Manuela til BoligPluss.

- Vær uredd
Å ikke være redd for å gjøre feil er en viktig del av interiørfilosofien hennes. Feil kan man rette opp. Hvis man ikke tør å slå i en spiker, eller male en vegg, blir det aldri et personlig hjem, ifølge Manuela.

Det som kanskje ligger Manuelas hjerte nærmest i huset, er bildet som henger på veggen bak spisebordet. Det viser Manuela og søstrene på ferie, og er tatt av faren deres, som gikk bort i 1999. Bildet er tapetsert rett på veggen, og er blitt et viktig minne for Manuela. Kunstverket er laget av billigste sort laserkopi til 200 kroner. Etter tapetsering gikk Manuela over med et strøk interiørlakk og litt maling i samme fargepalett som veggen og stua ellers.

- Stilen er vel en blanding av moderne, nostalgisk og global, alt i alt, en manuelsk stil, ler Manuela. Uttrykket har blitt til underveis, og Manuela forteller at huset en periode var fargesterkt orientalsk innredet.

Personlig - ikke privat
- Tunge, eksotiske møbler var det vi likte best da vi giftet oss, før vi gikk over til moderne stil, med glattlaminert bord og knallrød, stram skinnsofa, minnes hun.

Bloggingen startet hun med i 2010, og siden har bloggen blitt en nødvendig utløpskanal for fotointeressen og interiørlidenskapen. Ved å dele ideene sine med andre håper hun å samtidig være en kilde til inspirasjon.

- Bloggingen har gitt meg nye venner, fine opplevelser og et nettverk jeg i dag setter stor pris på! Jeg blogger ikke hver dag, men prøver å samle opp til helgene. I snitt blir det kanskje maks en time per dag. Jeg fokuserer på å lage innlegg, og får ikke alltid gitt tilbakemelding eller svart på alle spørsmål. Jeg vil ikke at det skal gå for mye utover familielivet.

Det er viktig for henne at bloggen baseres på personlige vinklinger på interiør og hjemlige løsninger, uten at hun blottlegger for mye av familien. Familien og barna er første prioritet og største inspirasjonskilde, ved siden av interiørmagasinene og reisene. Av andre inspirasjonskilder nevner hun bloggene Oh happy day og Little Blue Boo. Nå er hun spent på hvordan det vil bli å være boligbloggeren til BoligPluss.

I tillegg til ære og berømmelse var premien et Nikon kamera til en verdi av nærmere 7.000 kroner, og et hotellopphold på Quality Spa & Resort på Norefjell for fire personer til en verdi av 9.000 kroner.

- Jeg ble utrolig glad og smigret over å bli kåret til BoligPluss-blogger! Jeg er veldig glad i konseptet til BoligPluss, og forhåpentligvis får jeg delt ideene min med flere lesere, sier Manuela.

Du får se mer til Manuela her på Boligpluss.no utover høsten, men du kan allerede lese bloggen hennes på mrs-hardy.com!

Kanskje du også er interessert i...